Om Rejsereporteren.dk

Hvor kan vi læse din reportage ?

Det er et af de spørgsmål, rejsejournalister ofte får stillet, når de er ”ude i marken”. Og det er som regel efterfulgt af et andet, nemlig: Hvornår kommer reportagen på ?

Og det er faktisk den væsentligste grund til, at denne side ser dagens lys. Så er det selvfølgelig også, fordi flere og flere rejsebeskrivelser i stadig stigende omfang finder vej til nettet.

Rejsereporteren.dk indeholder både mine nye og tidligere reportager, som har været publiceret i aviser eller magasiner. Forskellen er, at der er foretaget en nænsom redigering.

Den indebærer, at noget af det, som forskellige rejseredaktørerer har slettet eller redigeret om, er med, ligesom specielle vendinger, som på de enkelte aviser er forbudt, fastholdes her. Desuden præsenteres reportagerne i et nyt design tilpasset desktop, tablet og mobil.

En fordel er, at der mulighed for at bringe flere end de traditionelle 8-10 fotos, aviserne normalt bringer. Her vil der i gennemsnit være 25-35 fotos til hver reportage.

Rejsereportagerne dækker mange forskellige rejsetyper. Lige fra traditionelle busrejser over naturoplevelser og reportager fra fjerne lande til 5-stjernede ultra de luxe krydstogter.

Sådan gør vi

I dag er udbuddet af rejsemål og rejseoplevelser utroligt varieret. Det gør, at der er rejser for enhver smag og temperament. Men det betyder også, at der heller ikke kan opstilles en entydig skala for, hvornår en rejse er god eller dårlig. Det vil altid bero på en personlig vurdering.

Det indebærer, at jeg i reportagerne ikke direkte anbefaler den ene eller anden rejse. Selv om det ikke kan afvises, at den opmærksomme læser nok vil at bemærke, hvis der er steder, jeg personligt synes godt om.

Men uanset prøver jeg at beskrive de enkelte steder så nøgternt som muligt. Og på samme tidspunkt så levende, at læserne gerne skulle få en fornemmelse af selv at være med.

Det er således ikke en lang opremsning af, hvad vi har set, og hvordan vi er kommet fra A til B. Alt det man i dag uden problemer kan finde på nettet. Så det spilder vi ikke kostbar læseplads på.

De er også med:

På en måde er det en slags familieside, idet både hustruen Kirsten Vig Jørgensen, som er tidligere pressefotograf, og begge vores børn – Steen Vig Leonhard og Tine Vig Jørgensen – har været med på mange af turene og bidraget med adskillige rigtig gode billeder.

God fornøjelse med de mange reportager.

Denne side er designet af Tine Vig Jørgensen og redigeres af Kirsten Vig Jørgensen.