Rejsereporteren ?

Ole C. Jørgensen

Skriver rejse-artikler til forskellige dagblade og magasiner. Har gennem en lille snes år besøgt godt et halvt hundrede lande.

Geparten kan godt ligne et rigtigt klappedyr. Men tag ikke fejl. Den har lige bidt vores turchef, Kenya Claus fra Bravo Tours, i kinden. Det skete i et lynangreb, som det blotte øje ikke kunne opfange. Først da filmfotograf Vagn Molnit viste en langsom gengivelse af angrebet, fik vi syn for sagen. Derfor Deres udsendtes vagtsomme attitude.
(Wild Animal Internat i Nairobi 2007)

Blå bog:

  • Uddannet journalist fra mesterlærens tid.
  • Derefter bl.a. politireporter på forskellige provinsaviser. Senere udgaveredaktør på bl.a. Hobro Dagblad, Faaborg Avis og Roskilde Dagblad og derefter anvh. chefredaktør på Næstved Tidende, Randers Amtsavis og senest Fyns Amts Avis.
  • Forfatter til bøgerne ”Beretningen om De Danske Aviser 1992-2011” (2016) samt efterfølgeren “Beretningen om De Danske Aviser 1992-2021” (2022) i opdrag fra Dagspressens Fond. Desuden partiet Venstres jubilæumsbog “V-regeringernes tid” (2020) og “Jyllands_Posten mod resten af verden” (2021).
  • Under dette arbejde er rejserne kærkomne pusterum under det krævende og omfattende skrive- og research-arbejde med bog-skriveriet.
  • Desforuden beskæftiget med forskelligt bestyrelsesarbejde.